La Llei d’Economia Digital, Emprenedoria i Innovació va entrar en vigència el 23 de desembre de 2022, representant un marc legal innovador que busca posicionar Andorra com a destí competitiu per a empreses i professionals dedicats a l’economia digital.

A continuació, es detallen els punts clau d’aquesta llei en categories específiques:

  1. Zones Econòmiques Especials (ZEE)

Les ZEE, àrees geogràfiques específiques, han estat establertes per promoure el creixement socioeconòmic. Aquestes zones ofereixen avantatges com la eliminació d’obstacles per al desenvolupament d’activitats econòmiques i incentius fiscals. La designació de ZEE es realitza pel Ministeri d’Economia i Empresa, amb la participació d’entitats diverses, sotmeses a l’obtenció d’una llicència i complint amb requisits específics.

  1. Incubadores, Acceleradores i Clústers

S’han creat mecanismes i zones empresarials per fomentar la creació (incubadores), desenvolupament (acceleradores) i col·laboració entre empreses relacionades (clústers). El Ministeri d’Economia i Empresa establirà plans d’estímuls econòmics per impulsar aquestes iniciatives, amb l’ús d’una plataforma electrònica que proporcionarà informació rellevant.

  1. Coworkings i Colivings

La llei regula les activitats d’allotjament en espais de coliving i de coworking, imposant autoritzacions administratives i inscripcions prèvies al Registre de Coworkings i Colivings per a aquells que gestionen aquestes instal·lacions.

  1. Nòmades Digitals

Es modifica la Llei d’Immigració per establir nous tipus de residència per a persones estrangeres contribuint a l’economia digital. S’ajusten els criteris per a autoritzacions d’immigració, fent-les més flexibles i eliminant requisits salarials excessius.

  1. Treball a Distància

La llei modifica la regulació de les relacions laborals per abordar el treball a distància, proporcionant un marc clar per als contractes de treball a distància i permetent horaris flexibles.

  1. Start-ups

Es promou el finançament i inversió en iniciatives empresarials relacionades amb l’economia digital. S’estableix un règim específic per a les start-ups, amb incentius fiscals, condicions específiques d’adquisició i pèrdua de la condició de start-up.

  1. Finançament Participatiu per a Empreses de

Es destaca el règim que regula la prestació de serveis de finançament participatiu, mitjançant plataformes autoritzades per l’AFA, amb requisits específics per obtenir aquesta autorització.

Aquesta llei representa un impuls significatiu per al desenvolupament de l’economia digital a Andorra, proporcionant un marc regulatori adaptat als reptes i oportunitats d’aquest sector emergent.

Per obtenir més informació, podeu posar-vos en contacte amb addwill a Andorra a través del telèfon +376 833 333 o de l’email andorra@addwill.eu, o fent clic aquí.